Facebook
BLAGOVNE ZNAMKE
KONTAKT
Podrobno

 

 

Scarpa
Scarpa
Scarpa
Scarpa
Scarpa
Scarpa
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Elan
Elan
Elan
Elan
Elan
Elan
Turni set Elan Ibex 84.
Turni set Elan Ibex 84.
Turni set Elan Ibex 84.
Turni set Elan Ibex 84.

TURNI SET ELAN IBEX 84 - SMUČI, VEZI, KOŽE IN TURNI ČEVLJI

Jesen/Zima 2019/20
Jesen/Zima 2019/20
Jesen/Zima 2019/20
Stara cena z DDV:
1.609,90 €
Popust:
39 %
Cena z DDV:
982,04 €
DODAJ V KOŠARICO

Elan turne smuči Ibex 84

 

Turne smuči Ibex 84 so zasnovane za rekreativne smučarje in se ponašajo z nizko težo ter odličnimi voznimi lastnostmi. Robustna konstrukcija turnih smuči Elan zagotavlja brezkompromisno stabilnost. Zahvaljujoč inovativnemu designu, oblika turnih smuči Ibex 84 preprečuje, da bi se sneg oprijemal vrhnje ploskve, kar še dodatno zniža težo. Profil Mountain Rocker zagotavlja kontrolo nad smučmi tudi pri nižjih hitrostih in brezkompromisno zanesljivost pri tehnično zahtevnih spustih.

 

 

Lastnosti turnih smuči Elan Ibex 84

 

 • Lahka in vodljiva konstrukcija, ki prinaša odlične vozne lastnosti.
 • Profil mountain rocker.
 • Laminirana lesena sredica.
 • Ojačitve iz steklenih vlaken.
 • Radij: 163cm (17-18 m)
 • Geometrija: 163cm (118-84-103)
 • Teža: 1290 g (163 cm)

 

Bridge

Inovativna tehnologija Bridge je glavni razlog za izjemne vozne lastnosti turnih smuči kljub nizki teži. Serija turnih smuči Adventure se tako odlično obnese tako pri vzponu kot pri še tako zahtevnem spustu. Tehnologija Bridge poimenuje "Bridge" vložke po celotni dolžini turne smučke, ki skrbijo za brezkompromisen prenos energije na robnike ter torzijsko stabilnost smuči Ibex 84.

 

Profil: Mountain Rocker

Za enostavnejše stopanje v zavoj in boljšo plovnost turnih smuči Elan skrbi zmeren profil Rocker. Mountain Rocker omogoča nemoteno manevriranje v vseh snežnih razmerah. Zahvaljujoč malenkosti profila Camber pod čevljem se turne smuči Elan odlično izkažejo pri zavijanju ter nudijo stabilnosti na urejenih smučiščih.

 

Sredica: Lamirana lesena sredica

Vsak model smuči Elan ima posebaj oblikovano lamirano leseno sredico. Za zadovoljitev zahtev različnih terenov ter načinov smučanja notranjost turnih smuči sestavljajo različne vrste lesa v raznovrstnih kombinacijah. Elan Ibex 84 se ponaša s trpežno in odzivno leseno sredico, ki zagotavlja odličen prenos moči na robnike ter dovoljuje vsestranskost na različnih terenih. 

 

Ojačitve: Steklena vlakna

Za strukturno trdnost turnih smuči Elan skrbi ojačitev iz steklenih vlaken, ki je integrirana na zgornji ali spodnji del sredice smuči. Ojačitev optimizira upogljivost ter še dodatno izboljša torzijsko stabilnost.

 

CYA plošča

CYA plošča je ojačana z aluminijem in omogoča varno ter zanesljivo montažo vezi na turne smuči serije Adventure. Ojačitvena plošča je kompatibilna z vsemi komercialno dostopnimi vezmi na tržišču. Plošča bo kos tudi najtežjim pogojem v katerih se boste znašli s turnimi smučmi.

 

Vložki Vapor Tip

Za dodatno znižanje teže ter zmanjšanje vibracij skrbijo vložki, ki so vgrajeni v sprednji in zadnji del lesene sredice turnih smuči Elan Ibex 84. Napredni kompozitni vložki izboljšujejo stabilnost smuči Elan in zagotavljajo mirno smučanje na tehnično zahtevnih terenih.

 

Dynafit turne vezi ST Radical 92

 

Dynafit turne vezi ST Radical 92 se ponašajo z nizko težo ter izjemno tehnično dovršenostjo. Turne vezi ST Radical so primerne tako za izkušene turne smučarje, kot tudi za začetnike. Ponašajo se z enostavnim 4 točkovnim zapenjanjem. Turne vezi Dynafit ST Radical imajo funkcijo nastavitve varnostnega odpenjanja 4-10 DIN. Dovršenost prilagajanja naklona zadnjega dela omogoča hitro ter enostavno nastavljanje glede na vzpon. Zanesljivost ter stabilnost pri hoji oziroma vzponu zagotavljata dve oprijemališčni točki na sprednjem delu. Dynafit ST Radical so vezi, primerne za turne čevlje s prilagojenima sprednjima utoroma. Turne vezi ST Radical imajo integriranje zavore in tako predstavljajo prvovrstno izbiro med klasičnimi turnimi vezmi.

 

Lastnosti vezi Dynafit ST Radical

 • Turne vezi primerne za izkušene turne smučarje in začetnike.
 • Vsestranske vezi zagotavljajo stabilnost, varnost ter odzivnost.
 • 4 točkovni sistem zapenjanja.
 • Hitro ter enostavno prilagajanje naklona petnega dela s pomočjo smučarske palice.
 • Funkcija varnostnega odpenjanja v razponu 4-10 DIN.
 • Integrirani zavori.
 • Teža: 535 g / kos.

 

Elan turne kože Ibex 84

 

Turne kože Elan Ibex 84 zagotavljajo brezkompromisen oprijem in odlično drsnost. Kože so primerne za smuči Elan Ibex 84 in Elan Ibex 84 Carbon. Kombinacija moherja in najlona dosega optimalno razmerje med oprijemom in drsnostjo in tako zagotavlja nepozabno turno izkušnjo. 

 

 

Lastnosti turnih kož Ibex 84

 

 • Turne kože ali psi, primerne za uporabo pri smučeh Elan Ibex 84 in Elan Ibex 84 Carbon.
 • Narejene iz mešanice moherja 65% in najlona 35%.
 • Enostavna pritrditev s pomočjo kovinske zanke in elastičnega traku.
 • Teža: 410 g.

 

Scarpa turni čevlji Maestrale

 

Scarpa nadaljuje zmagovit pohod s turnimi čevlji Maestrale, ki ponujajo brezkompromisno udobje in popolno tehnološko dovršenost. Prenovljena konstrukcija turnih čevljev Scarpa Maestrale omogoča hitro in enostavno zapenjanje ter odlične vozne lastnosti.  Posebno pozornost so pri oblikovanju Scarpinih čevljev Maestrale namenili zasnovi notranjega čevlja Scarpa Cross Fit Intuition Pro Flex G, katerega so dodatno ojačali na ključnih predelih (spredaj in ob straneh) ter ga konstruirali s pomočjo ploskih šivov, ki združujejo pregibne dele. Ker je nakup turnih čevljev problematičen z vidika prileganja in ugajanja stopalu, omogoča notranji čevelj dodatno oblikovanje s pomočjo toplotne obdelave, s čimer se bo oblikoval po formi vaše noge. Turni čevlji Scarpa Maestrale ponujajo pravo razmerje med udobjem, voznimi lastnostmi in pa nizko težo in so tako primerni za večino uporabnikov. Površino turnih čevljev Scarpa dopolnjuje zračni sistem Outdry®, ki bo z mrežasto konstrukcijo poskrbel za optimalno kroženje zraka. Da pa bodo smučarski užitki nepopisni, so turne čevlje Maestrale nadgradili z Evo V-Frame ojačitvijo v zadnjem delu, katera bo izboljšala prenos energije in nudila odlično oporo. Poimenovanje HRS Strap ali Heel Retention System opisuje nazobčeni trak v pregibu čevlja, ki bo zadržal peto in željen položaj stopala s pomočjo nastavljanja oprijema po 4mm stopnjah. Ker velik del turne smuke predstavlja tudi dostop s smučmi na hrbtu, so čevlji Maestrale podloženi s Scarpa/Vibram® Cayman podlatom, kateri nudi odličen oprijem na vseh podlagah in se ponaša z nizko težo. Zmes in razčlenjenost omenjenega podplata preprečuje oprijem snega. Scarpin ponos pa je sigurno konstrukcija notranjega čevlja Axial Alpine Evo Technology, ki ponuja nizko težo in udobje ter skupaj z EVO jezikom prinaša stabilnost, oprijem in s tem visoko cenjeno vodljivost. Turni čevelj Scarpa Maestrale se na zgornji strani zaključuje s Power Strap Lite Velcro®, kateri v predelu golenice še dodatno izboljšuje oporo, brez da bi pripomogel k zvišanju teže. Poglavitna lastnost turnega čevlja Maestrale pa je vsekakor Wave Closure System, ki z integriranim kablom preko zaponke omogoči neprimerljivo prileganje in odličen oprijem nogi. 

 

 

Lastnosti turnih čevljev Scarpa Maestrale

 

 • Turno smučarski čevlji Scarpa.
 • Širina pod stopalom: 101 mm.
 • Wave Closure System: inovativni način zapenjanja in prilagajanja širine turnega čevlja s pomočjo integriranega kabla in zaponke. Rezultat je enakomeren oprijem in povečana zmogljivost.
 • Evo V-Frame: trdna konstrukcija v zadnjem delu čevlja za izboljšan prenos energije.
 • Axial Alpine Evo Technology: optimalna kombinacija nizke teže in udobja notranjega čevlja skupaj z jezikom EVO poskrbi za popoln oprijem turnega čevlja nogi. 
 • Thor zaponka: nova konstrukcija magnezijeve zlitine ponuja lahko in močno zaponko, s katero je upravljanje enostavno tudi, ko nosite rokavice.
 • Speed Lock Plus: hiter in enostaven način preklapljanja med načini uporabe turnega čevlja s pomočjo vzmeti, ki izboljša delovanje ročice. Sistem Fiction Free pripomore k gibanju brez trenja in nudi boljši prenos energije.
 • Air Ventilation: tehnologija Outdry®, ki dopolnjuje zadnji del turnega čevlja z laminiranimi plastmi ter skrbi za optimalno kroženje zraka in s tem večje udobje.
 • Web Frame Design: konstrukcija kombinacije debelin sten lupine čevlja v obliki pajčevine smiselno razporeja maso - na ključnih predelih, kjer so sile največje je debelina večja, ter na najmanj obremenjenih delih manjša. Rezultat je nizka teža, brez oškodovanja stabilnosti.
 • HRS Strap - Heel Retention System: nazobčeni trak v pregibu čevlja, ki bo zadržal peto in željen položaj stopala s pomočjo nastavljanja oprijema po 4mm stopnjah.
 • Power Strap Lite:  Velcro® trak v predelu golenice povečuje oporo in skrbi za optimalen prenos energije.
 • Scarpa Cross Fit Intuition Pro Flex G ki se s postopkom toplotne obdelave povsem prilagodijo obliki vašega stopala. Dodelani so z dvema zankama za lažje obuvanje ter ojačani na prednjem in stranskem predelu za dlje trajajoče udobje ter večjo odpornost pred uporabo. Na prednji in zadnji strani imajo pregibni del, s katerim je hoja veliko bolj udobna. Za večje udobje pa imajo tudi ploske šive na predelu konic prstov.
 • Scarpa/Vibram® Cayman podplat, s premišljeno mešanico gume in razčlenjenostjo poskrbi za avren in zanesljiv korak ter onemogoča oprijem snega.
 • Scarpa® Finger Strap: trak omogoča enostavno rokovanje ter prilagajanje širine medtem, ko nosite rokavice.
 • Safety Strap Anchor: zaponka s katero pripnete pašek za smuči, v primeru, da vezi nimajo integriranih zavor.
 • Asimetričen nastavek, ki omogoča reguliranje nagiba čevlja in povišano oporo školjke.
 • Možnost nastavljanja nagiba: 16° +/- 2°.
 • Širok nagib turnega čevlja Scarpa Maestrale se konča pri 60°, kar zagotavlja svobodo gibanja.
 • Školjka turnega čevlja sestoji iz materiala Grilamid®.
 • Jezik: Pebax®.
 • Turni čevelj Maestrale ima 3 zaponke, Power Strap Lite in HRS Strap.
 • Čevlji so kompatibilni z vsemi tipi tunih vezi.
 • Teža: 1400 g pri velikosti 270 mm.

Za dodatne informacije pred naročilom smo vam na voljo na telefonu 031/681-018 ali 04 51 12 880 ter info@bokal-sport.si.

Sorodni izdelki

  -35%
  TURNI SET ELAN IBEX 84 CARBON- SMUČI, VEZI, KOŽE IN TURNI ČEVLJI
  Elan turne smuči Ibex 84 Carbon, Dynafit vezi ST Rotation 10-90, Elan turne kože Ibex 84 in turni čevlji Scarpa Maestrale, predstavljajo turni set za nepozabne podvige.
  Stara cena z DDV:
  1.749,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  1.137,43 €
  -30%
  LEKI TURNE ROKAVICE SLATE S
  Lahek in ožji model turnih smučarskih rokavic Leki Slate S odlikuje vodoodbojni material Soft Tex in integriran sistem Trigger S, ki omogoča združitev s smučarskimi palicami.
  Stara cena z DDV:
  69,95 €
  Akcijska cena z DDV:
  48,96 €
  -10%
  DYNAFIT SRENAČI 90mm
  Srenači Dynafit so nepogrešljiv kos opreme vsakega turnega smučarja.
  Stara cena z DDV:
  60,00 €
  Akcijska cena z DDV:
  54,00 €
  -20%
  MICO MOŠKE TURNE NOGAVICE TOURING
  Mico predstavlja nogavice za turno smučanje, ki jih odlikuje lahkotnost, hitro odvajanje vlage, izredna zračnost ter dodatna zaščita na predelu meč.
  Stara cena z DDV:
  21,99 €
  Akcijska cena z DDV:
  17,59 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih