Facebook
BLAGOVNE ZNAMKE
KONTAKT
Podrobno

 

 

Scarpa
Scarpa
Scarpa
Scarpa
Scarpa
Scarpa
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Dynafit
Elan
Elan
Elan
Elan
Elan
Elan
Elan turne smuči Ibex 94 Carbon, Dynafit vezi ST Rotation 10-105, Elan kože Ibex 94 in Scarpa turni čevlji.
Elan turne smuči Ibex 94 Carbon, Dynafit vezi ST Rotation 10-105, Elan kože Ibex 94 in Scarpa turni čevlji.
Elan turne smuči Ibex 94 Carbon, Dynafit vezi ST Rotation 10-105, Elan kože Ibex 94 in Scarpa turni čevlji.
Elan turne smuči Ibex 94 Carbon, Dynafit vezi ST Rotation 10-105, Elan kože Ibex 94 in Scarpa turni čevlji.

TURNI SET ELAN IBEX 94 CARBON- SMUČI, VEZI, KOŽE IN TURNI ČEVLJI

Jesen/Zima 2019/20
Jesen/Zima 2019/20
Jesen/Zima 2019/20
Stara cena z DDV:
1.809,90 €
Popust:
35 %
Cena z DDV:
1.176,44 €
DODAJ V KOŠARICO

Elan turne smuči Ibex 94 Carbon

 

Karakter turnih smuči Elan Ibex 94 Carbon združuje odzivnost, plovnost v pršiču in nizko težo. V turnih smučeh Ibex 94 Carbon so pri Elanu združili izjemno nizko težo in ravnotežje, tako se smuči odlično obnesejo tako pri vzponu, kot tudi pri spustu. Ibex 94 Carbon se s 94 mm širine pod čevljem ponudi kot prava rešitev za vse smučarje, ki iščejo kompromis ravnotežja, plovnosti in pa nizke teže ter vsestranske zmogljivosti. Za vse ambiciozne turne smučarje so pri Elanu združili širšo zasnovo smuči z novo generacijo tehnologije Bridge in lahko ter močno leseno sredico Tubelight Woodcore. Rezultat premišljene konstrukcije in zasnove je izjemno odzivna turna smučka z odličnim razmerjem med težo in voznimi lastnostmi. Zahvaljujoč profilu Mountain Rocker bodo smuči Elan Ibex 94 Carbon očarale pri spustu, za hiter in lahek vzpon pa bo skupaj s karbonskimi vstavki poskrbela posebno oblikovana površina smuči, ki preprečuje oprijem snega na zgornji ploskvi.

 

Potrjeno in testirano s strani GRZS.

 

Lastnosti smuči Elan Ibex 94 Carbon

 

 • Lahka in vodljiva konstrukcija, ki prinaša odlične vozne lastnosti.
 • Ojačitev iz steklenih vlaken. 
 • Tubelite karbonski cevki.
 • Profil mountain rocker.
 • Laminirana lesena sredica.
 • Radij: 170 cm (20,1m)
 • Geometrija: 170 cm (130-94-111)
 • Teža: 1400 g (170 cm).

 

Tehnologija: Bridge

Edinstvena zasnova smuči s katero Elan smučem serije Adventure zniža težo in izboljša vozne lastnosti pri vzponu in spustu. Ultra lahko leseno sredico dopolnjujejo vložki Bridge, ki potekajo po celotni dolžini in zagotavlja torzijsko stabilnosti in brezkompromisen prenos energije na robnike.

 

Profil: Mountain Rocker

Zmeren rocker profil omogoča boljšo plovnost, enostavnejše vstopanje v zavoj in manevriranje v raznolikih snežnih razmerah. V povezavi z malce camber profila pod čevljem prinaša smučka enkratno zavijanje in stabilnost na urejenih smučiščih.

 

Sredica: Lesena sredica Tubelite

Osnovo lesene sredice Tubelite tvori lahko, laminirano leseno jedro, v katerega vgradijo dve lahki, votli karbonski cevki s premerom 5 mm. Cevki potekata po dolžini smuči ter sledita krivini oziroma stranskemu loku. Sredica tako ponuja izjemno torzijsko stabilnost in močno odzivnost, obenem pa poskrbi za nižjo težo smuči kot celote. 

 

Ojačitev: Cya plošča

Serijo turnih smuči Elan Adventure dopolnjuje ojačitvena plošča za montažo vezi CYA, ki je združljiva z vsemi komercialno dostopnimi vezmi na tržišču. Z aluminijem ojačana plošča omogoča varno in zanesljivo montažo vezi, ki bo zdržala v vseh pogojih.

 

Steklena vlakna

Ojačitev iz steklenih vlaken je vgrajena na zgornji ali spodnji del sredice in tako izboljša strukturno trdnost smučke, optimizira upogljivost smučke in izboljša torzijsko stabilnost.

 

Vložki Vapor Tip

Vapor Tip so napredni kompozitni vložki, ki so vgrajeni v sprednji in zadnji del lesene sredice. Vložki znižajo težo smučke ter zmanjšajo vibracije in močno izboljšajo stabilnost smučke ter zagotovijo mirno smučanje tudi v najbolj zahtevnih razmerah.

 

Dynafit turne vezi ST Rotation 10 105mm

 

Turne vezi Dynafit ST Rotation 10 predstavljajo pomemben korak naprej pri razvoju tehnologije razvoja turnih vezi. Dynafit se je z razvojem in nadgradnjo obstoječih turnih vezi približal uporabi in zahtevam agresivnejšim turnim smučarjem, ki stremijo k freedride smučanju. V sodelovanju s številnimi turnimi smučarji z različnimi potrebami in željami, so nastale vezi Rotation ST 10, ki zagotavljajo visoko zmogljivost, nizko težo, odlične vzpone ter izjemno izkušnjo pri spustih. Dovršen nihajni prednji del turnih vezi Dynafit St Rotation 10 omogoča dinamično gibanje, izbojšan odziv na nenadne obremenitve ter udarce ter optimizacijo kompresije v zavoju. Pri vzponu bodo vsi turni smučarji izjemno hvaležni enostavnemu ter hitremu prilagajanju naklona turnega čevlja. Turne vezi Dynafit ST Rotation 10 omogočajo naklon petnega dela s pomočjo prestavljanja tačk v zadnjem delu vezi. Reguliranje naklona vezi je tako mogoče s pomočjo smučarske palice in je izvedljivo hitreje, kot katerikoli predhodni način.

 

 

Lastnosti turnih vezi Dynafit ST Rotation 10 - 105

 

 • Turne vezi Dynafit.
 • Primerne za turne čevlje z utori za pin-e.
 • Premišljena zasnova turnih vezi za odlično vozno izkušnjo, lahek vzpon in stabilnost.
 • Rotating Toe tehnologija opisuje sprednji nihajni del za blaženje nenadnih tresljajev in udarcev ter optimizacijo kompresije v zavoju.
 • Inovativni sistem prilagajanja naklona turnega čevlja s pomočjo tačk v petnem delu.
 • Spreminjanje naklona je mogoče s smučarsko palico.
 • Frameless ali konstrukcija turnih vezi brez okvirja znatno zniža težo.
 • 22,5 mm +/- prilagodljiva dolžina vezi.
 • DIN: 4 - 10.
 • Tehnologije: Step In Side Towers, Hub Centering, Rotation Toe Piece, Boyonet Lock, Forward Pressure 10 mm, Easy Lock Brake System.
 • Sestava: kromolija, kovani aluminij, High-Tech sintetični material, nerjaveče jeklo.
 • Teža: 599 g.
 • Narejeni v Evropi.

 

 

Elan turne kože Ibex 94

 

Turne kože Elan Ibex 94 zagotavljajo brezkompromisen oprijem in odlično drsnost. Kože so primerne za smuči Elan Ibex 94 Carbon in Elan Ibex 94 Carbon XLT. Kombinacija moherja in najlona dosega optimalno razmerje med oprijemom in drsnostjo in tako zagotavlja nepozabno turno izkušnjo. 

 

 

Lastnosti turnih kož Ibex 94

 

 • Turne kože ali psi, primerne za uporabo pri smučeh Elan Ibex 94 Carbon in Elan Ibex 94 Carbon XLT.
 • Narejene iz mešanice moherja 65% in najlona 35%.
 • Enostavna pritrditev s pomočjo kovinske zanke in elastičnega traku.
 • Teža: 490 g.

 

Scarpa turni čevlji Maestrale

 

Scarpa nadaljuje zmagovit pohod s turnimi čevlji Maestrale, ki ponujajo brezkompromisno udobje in popolno tehnološko dovršenost. Prenovljena konstrukcija turnih čevljev Scarpa Maestrale omogoča hitro in enostavno zapenjanje ter odlične vozne lastnosti.  Posebno pozornost so pri oblikovanju Scarpinih čevljev Maestrale namenili zasnovi notranjega čevlja Scarpa Cross Fit Intuition Pro Flex G, katerega so dodatno ojačali na ključnih predelih (spredaj in ob straneh) ter ga konstruirali s pomočjo ploskih šivov, ki združujejo pregibne dele. Ker je nakup turnih čevljev problematičen z vidika prileganja in ugajanja stopalu, omogoča notranji čevelj dodatno oblikovanje s pomočjo toplotne obdelave, s čimer se bo oblikoval po formi vaše noge. Turni čevlji Scarpa Maestrale ponujajo pravo razmerje med udobjem, voznimi lastnostmi in pa nizko težo in so tako primerni za večino uporabnikov. Površino turnih čevljev Scarpa dopolnjuje zračni sistem Outdry®, ki bo z mrežasto konstrukcijo poskrbel za optimalno kroženje zraka. Da pa bodo smučarski užitki nepopisni, so turne čevlje Maestrale nadgradili z Evo V-Frame ojačitvijo v zadnjem delu, katera bo izboljšala prenos energije in nudila odlično oporo. Poimenovanje HRS Strap ali Heel Retention System opisuje nazobčeni trak v pregibu čevlja, ki bo zadržal peto in željen položaj stopala s pomočjo nastavljanja oprijema po 4mm stopnjah. Ker velik del turne smuke predstavlja tudi dostop s smučmi na hrbtu, so čevlji Maestrale podloženi s Scarpa/Vibram® Cayman podlatom, kateri nudi odličen oprijem na vseh podlagah in se ponaša z nizko težo. Zmes in razčlenjenost omenjenega podplata preprečuje oprijem snega. Scarpin ponos pa je sigurno konstrukcija notranjega čevlja Axial Alpine Evo Technology, ki ponuja nizko težo in udobje ter skupaj z EVO jezikom prinaša stabilnost, oprijem in s tem visoko cenjeno vodljivost. Turni čevelj Scarpa Maestrale se na zgornji strani zaključuje s Power Strap Lite Velcro®, kateri v predelu golenice še dodatno izboljšuje oporo, brez da bi pripomogel k zvišanju teže. Poglavitna lastnost turnega čevlja Maestrale pa je vsekakor Wave Closure System, ki z integriranim kablom preko zaponke omogoči neprimerljivo prileganje in odličen oprijem nogi. 

 

 

Lastnosti turnih čevljev Scarpa Maestrale

 

 • Turno smučarski čevlji Scarpa.
 • Širina pod stopalom: 101 mm.
 • Wave Closure System: inovativni način zapenjanja in prilagajanja širine turnega čevlja s pomočjo integriranega kabla in zaponke. Rezultat je enakomeren oprijem in povečana zmogljivost.
 • Evo V-Frame: trdna konstrukcija v zadnjem delu čevlja za izboljšan prenos energije.
 • Axial Alpine Evo Technology: optimalna kombinacija nizke teže in udobja notranjega čevlja skupaj z jezikom EVO poskrbi za popoln oprijem turnega čevlja nogi. 
 • Thor zaponka: nova konstrukcija magnezijeve zlitine ponuja lahko in močno zaponko, s katero je upravljanje enostavno tudi, ko nosite rokavice.
 • Speed Lock Plus: hiter in enostaven način preklapljanja med načini uporabe turnega čevlja s pomočjo vzmeti, ki izboljša delovanje ročice. Sistem Fiction Free pripomore k gibanju brez trenja in nudi boljši prenos energije.
 • Air Ventilation: tehnologija Outdry®, ki dopolnjuje zadnji del turnega čevlja z laminiranimi plastmi ter skrbi za optimalno kroženje zraka in s tem večje udobje.
 • Web Frame Design: konstrukcija kombinacije debelin sten lupine čevlja v obliki pajčevine smiselno razporeja maso - na ključnih predelih, kjer so sile največje je debelina večja, ter na najmanj obremenjenih delih manjša. Rezultat je nizka teža, brez oškodovanja stabilnosti.
 • HRS Strap - Heel Retention System: nazobčeni trak v pregibu čevlja, ki bo zadržal peto in željen položaj stopala s pomočjo nastavljanja oprijema po 4mm stopnjah.
 • Power Strap Lite:  Velcro® trak v predelu golenice povečuje oporo in skrbi za optimalen prenos energije.
 • Scarpa Cross Fit Intuition Pro Flex G ki se s postopkom toplotne obdelave povsem prilagodijo obliki vašega stopala. Dodelani so z dvema zankama za lažje obuvanje ter ojačani na prednjem in stranskem predelu za dlje trajajoče udobje ter večjo odpornost pred uporabo. Na prednji in zadnji strani imajo pregibni del, s katerim je hoja veliko bolj udobna. Za večje udobje pa imajo tudi ploske šive na predelu konic prstov.
 • Scarpa/Vibram® Cayman podplat, s premišljeno mešanico gume in razčlenjenostjo poskrbi za avren in zanesljiv korak ter onemogoča oprijem snega.
 • Scarpa® Finger Strap: trak omogoča enostavno rokovanje ter prilagajanje širine medtem, ko nosite rokavice.
 • Safety Strap Anchor: zaponka s katero pripnete pašek za smuči, v primeru, da vezi nimajo integriranih zavor.
 • Asimetričen nastavek, ki omogoča reguliranje nagiba čevlja in povišano oporo školjke.
 • Možnost nastavljanja nagiba: 16° +/- 2°.
 • Širok nagib turnega čevlja Scarpa Maestrale se konča pri 60°, kar zagotavlja svobodo gibanja.
 • Školjka turnega čevlja sestoji iz materiala Grilamid®.
 • Jezik: Pebax®.
 • Turni čevelj Maestrale ima 3 zaponke, Power Strap Lite in HRS Strap.
 • Čevlji so kompatibilni z vsemi tipi tunih vezi.
 • Teža: 1400 g pri velikosti 270 mm.

 

Za dodatne informacije pred naročilom smo vam na voljo na telefonu 031/681-018 ali 04 51 12 880 ter info@bokal-sport.si.

Sorodni izdelki

  -30%
  LEKI TURNE ROKAVICE SLATE S
  Lahek in ožji model turnih smučarskih rokavic Leki Slate S odlikuje vodoodbojni material Soft Tex in integriran sistem Trigger S, ki omogoča združitev s smučarskimi palicami.
  Stara cena z DDV:
  69,95 €
  Akcijska cena z DDV:
  48,96 €
  -25%
  ELAN TURNO SMUČARSKE PALICE TOUR
  Turno smučarske palice Elan Tour odlikuje lahka in trpežna aluminijasta konstrukcija ter podaljšan ročaj, ki bo poskrbel za lažje rokovanje med prečenjem strmih pobočij.
  Stara cena z DDV:
  89,95 €
  Akcijska cena z DDV:
  67,46 €
  -20%
  MICO MOŠKE TURNE NOGAVICE TOURING
  Mico predstavlja nogavice za turno smučanje, ki jih odlikuje lahkotnost, hitro odvajanje vlage, izredna zračnost ter dodatna zaščita na predelu meč.
  Stara cena z DDV:
  21,99 €
  Akcijska cena z DDV:
  17,59 €
  -40%
  TURNI SET ELAN IBEX 84 BREZ TURNIH ČEVLJEV - SMUČI, VEZI IN KOŽE
  Turnu set je se stavljen iz Elan turnih smuči Ibex 84, Dynafit turnih vezi ST Radical 92 in Elan turnih kož Ibex 84.
  Stara cena z DDV:
  1.049,90 €
  Akcijska cena z DDV:
  629,94 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih